جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 251818
۲۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۶

«آزادی دینی از منظر حقوق بین‌الملل» با بهره‌گیری از آیات و روایات در قالب کتاب یکی از حوزویان مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش مرکز خبرحوزه، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سعید رهایی در جلسه علمی بررسی آزادی‌های دینی و اندیشه اسلامی و موازین بین‌الملل که در دفتر کمیسیون حقوق بشر برگزار شد، حق بر آزادی دینی را یکی از مهمترین حق‌های بشری دانسته و اظهار داشت: امروزه مسایل حقوق بشر در جوامع بین‌المللی از جایگاه خاصی برخوردار است و یکی از پرچالش‌ترین قسمت‌های حقوق بشر مسایل مربوط به آزادی دینی می‌باشد.

وی دین را بیانگر دیدگاه انسان از مفهوم زندگی و رابطه او با جهان و وجودی مقدس و متعالی عنوان کرده و افزود: آزادی دینی هم شامل باورهای انسانی، حق انتخاب، حفظ، تغییر و یا انصراف آزادانه از یک دین می‌شود که هم جنبه رفتاری و آیینی دینداری از جمله انجام آیین‌های مذهبی و هم حق سازماندهی نهادهای دینی و حتی تشکیل دولت مذهبی و  نحوه تعامل با سایر دولت‌‌ها و ملل را در بر می‌گیرد.

این پژوهشگر حوزوی ادامه داد: در همین راستا برخورداری از آزادی مذهبی باید توأمان در حوزه اعتقاد رفتار تضمین شود تا دین جایگاه خود را در درون و برون گرو‌‌ه‌های مذهبی ملی و فرامرزی در فضایی فارغ از تخاصمات تحقیر و یا تبعیض بازیابد.

نویسنده کتاب آزادی دینی از منظر حقوق بین‌المللی، تصریح کرد: با توجه به اهمیت موضوع‌های ارائه شده و مسایل حقوق بشر بر آن شدم تا رساله دکتری خود به این مباحث اختصاص داده و با توجه به دغدغه حوزوی خویش و با استناد به آیات و روایات مسایل مربوط به آزادی دینی را مورد بررسی قرار دهم.

وی اضافه کرد: این تحقیق در پی شناخت و پاسخ این مساله است که چگونه آزادی مذهبی در جان متکثر کنونی و با توجه به قواعد و روحیه بین‌المللی عملی محدود می‌گردد و چگونه مورد حمایت حقوق بین‌الملل قرار می‌گیرد؟ و با توجه به ایرادهای مطرح نسبت به برخی دیدگاه‌های اسلامی در حوزه آزادی دینی، چگونه می‌توان با تکیه بر شیوه استنباط فقهی پاسخگوی مهم‌ترین آنها بود.

این پژوهشگر حوزوی ابراز داشت: چیستی و ویژگی‌های حق برآزادی، شناسایی و تبیین مصادیق مهم نقض آزادی دینی و جایگاه روادادی دینی در فقه اسلامی به عنوان یک نظام مطرح در حوزه آزادی دینی، ارائه راهکار برای مسلمانان در جهت بهره‌مندی از پتانسیل حقوق و فقهی ممکن به منظور ابراز آزاد عقاید از جمله دغدغه‌های مطرح شده در این کتاب است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha